Over ons

Over Intervisie Advocatuur

Intervisie Advocatuur is ontstaan in maart 2020 toen de Nederlandse Orde van Advocaten in het kader van de kwaliteitstoets intervisie verplicht stelde.

Deze nieuwe vorm van de kwalitieitstoets is een manier om te werken aan de professionele beroepshouding, maar biedt ook veel kansen voor persoonlijke ontwikkeling en geeft een verrijking aan gezichtspunten op soms moeilijke dilemma’s.

Wij beschikken over een netwerk van erkende gesprekleiders die de waarde en urgentie van intervisie erkennen en hebben doorleefd. Wij hopen al onze deelnemers daarmee te inspireren. Daarnaast zijn al onze gespreksleiders zelf ook advocaat (geweest), waardoor zij bekend zijn met de gedragregels van de NOvA. Hiermee borgen we maximale vertrouwelijkheid en veiligheid voor onze deelnemers. In de agenda vind je alle opties om intervisie te volgen.

Intervisie Advocatuur ziet de nieuwe kwaliteitstoets als een enorme kans voor advocaten om collegiaal te overleggen en gezichtspunten van buiten de organisatie naar binnen te halen. Hier krijgen wij echter ook veel vragen over! Want wat als je helemaal geen dilemma’s hebt of het niet als zodanig ervaart? Wat kan intervisie dan voor jou betekenen, anders dan de verplichte punten binnen halen? Wij nodigen je graag uit om het eens te ervaren. Hoe wij de intervisie aanpakken lees je hier.

Lees meer over Intervisie Advocatuur in de media.

Waarom Intervisie Advocatuur?

  • Door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende gespreksleiders
  • Minimaal 3 en maximaal 10 advocaten per intervisie
  • Intervisie als kans voor het bevorderen van de beroepshouding
  • Intercollegiale steun op tal van dilemma‚Äôs
  • Bevordert de open bedrijfscultuur
  • Maak uw advocatenkantoor de organisatie van morgen
  • Professionele helpdesk voor online intervisie