Waarom gebruiken jullie Zoom voor de online intervisies?

Waarom gebruiken jullie Zoom voor de online intervisies?

Toen wij op 1 maart 2020 ons platform lanceerden, hadden wij nog geen idee dat we kort daarna al onze intervisiebijeenkomsten online moesten gaan doen.

Uiteraard hebben we toen uitgebreid onderzoek gedaan en veel verschillende providers uitgeprobeerd. Denk hierbij aan Microsoft Teams, Zoom, Google Hangout, etc.

Gezien de gebruiksvriendelijkheid kwamen wij uit bij Zoom. Wij hebben het, naar ons idee, het meest gebruiksvriendelijke platform gekozen omdat we ons realiseren dat de gemiddelde advocaat waarschijnlijk nog niet zoveel ervaring heeft met video-conferencing. Zoom is makkelijk te hanteren; zelfs voor digibeten.

Maar hoe zit het dan met de privacy? Net toen we onze keuze hadden gemaakt, werden we verrast door de negatieve publiciteit rondom Zoom. We hebben uiteraard een heroverweging gemaakt; zeker nu de eigenaar van ons platform zelf privacy advocaat is. Het nieuws omtrent Zoom was dus wat pijnlijk.

Inmiddels heeft Zoom er veel aan gedaan om de privacy te verbeteren en ook wij hebben ons beleid aangepast. Zo sturen we de zoomlink en inloggegevens pas kort van te voren, is er een wachtruimte voordat je meeting in kan en doet de gespreksleider de meeting ‘op slot’ zodra die is begonnen. Daarnaast is het zo dat er tijdens intervisie geen inhoudelijke zaken worden besproken. Met de wijzigingen heeft Zoom de grootste bezwaren weggenomen, terwijl het in onze ogen wel nog steeds het makkelijkste platform is.

Mocht je hier vragen over hebben of weet je een betere provider aan te raden, schroom niet om ons daarover een mailtje te sturen via [email protected].