Expert opleiding intervisie gespreksleider

Intervisie is geen theekransje. Het is een deepdive in wie je bent en hoe je doet. 

Wil jij jouw intervisies naar een hoger niveau tillen?

Intervisie is een krachtig instrument voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Expert opleiding gespreksleider

Wil jij jouw vaardigheden als gespreksleider verder ontwikkelen en je intervisies inhoudelijk naar een hoger niveau tillen? Wij hebben een exclusieve vervolgopleiding samengesteld voor gespreksleiders die tenminste 4 intervisies per jaar geven én erkend zijn door de Orde. We gaan dieper in op intervisie, de achtergronden, de methodes, de waarde van verschillende fases, hoe je tot inzichten komt bij de deelnemers en hoe je de deelnemers ook opleidt om goede vragen te stellen. Dit doen we door je te observeren als gespreksleider, door met elkaar in intervisie te gaan, door supervisie toe te passen en uiteraard door reflectie.

Wij werken voor…

 

Modules

Module 1

Structuur en methodiek

Er zijn meerdere intervisiemethoden, maar elke methode volgt drie fases: Beeldvorming, Feedback & Advies, en Inzicht & Besluitvorming. Tijdens deze module nemen we de fases uitgebreid door en oefenen we met het tot de kern komen en het achterhalen van de vraag achter de vraag.

Duur: 3 uur
Datum: vast te stellen na inschrijving in afstemming met de andere deelnemers.

Module 2

Rol van de gespreksleider

Je gaat leren dat een professionele gespreksleider meer doet dan volgens een bepaalde structuur een intervisie voorzitten. Een gespreksleider doet een aantal essentiële dingen. De gespreksleider moedigt aan, bewaakt het proces, vraagt door, stimuleert, corrigeert en stuurt bij.

Duur: 3 uur
Datum: vast te stellen na inschrijving in afstemming met de andere deelnemers.

Module 3

Versterken van vaardigheden

We gaan veel oefenen. Je komt aan de beurt als casusinbrenger en als gespreksleider en je oefent met de verschillende manieren om vragen te stellen. Je ervaart het verschil in impact daarvan. Tijdens deze module passen we tijdens de intervisies supervisie toe.

Duur: 3 uur
Datum: vast te stellen na inschrijving in afstemming met de andere deelnemers.

Module 4

Observatie

Tijdens een (echte) intervisie die jij geeft aan advocaten, word je geobserveerd door een trainer. Deze trainer observeert hoe je de informatie uit de eerste 3 modules hebt verwerkt. We observeren je dus real-time in de praktijk. Voor al onze aangesloten gespreksleiders is dit trouwens de grootste game-changer!

Duur: 2 uur
Datum: vast te stellen na inschrijving in afstemming met de trainer.

Module 5

Coachgesprek

Nadat je geobserveerd bent, volgt een coachgesprek van één uur. Hierin delen we onze waarnemingen over de intervisie en jouw vaardigheden als gespreksleider. Waar ligt er nog ruimte voor verbetering, hoe vond je het zelf gaan en hoe zou je het nog beter kunnen doen? Je krijg super veel suggesties en praktische tips!

Duur: 1 uur
Datum: vast te stellen na inschrijving in afstemming met de trainer.

Module 6

Reflectie

We sluiten af met een eindopdracht: zelfreflectie. Wat neem je allemaal mee uit de opleiding en hoe ga je jouw eigen ontwikkeling als professional borgen? Behalve een zelfreflectieverslag, maak je een plan. En je leert hoe je zelf op iedere intervisie kan reflecteren zodat je iedere keer weer een beetje beter wordt.      

Intervisie, the expert way!

Duur: 3 uur
Datum: afrondende eindopdracht

Maak kennis met de trainer:

Tjeerd Poot

Tjeerd Poot

Oprichter van Intervisie Advocatuur, Vertrouwenspersoon Advocatuur en Coaching Advocatuur | Advocaat arbeidsrecht en privacy

Tjeerd Poot startte in maart 2020 met Intervisie Advocatuur. Het platform groeide snel uit tot een serieuze speler in de markt. Het succes? Tjeerd besloot om intervisie echt te doorgronden, het te beschouwen als een vak en om daar expert in te worden. Hij heeft zich talloze keren laten observeren door andere ervaren gespreksleiders en coaches. Inmiddels is er niemand in het intervisievakgebied die Tjeerd nog iets kan vertellen want met meer dan 1000 intervisies heeft hij heel veel ervaring opgedaan.

Al deze ervaring, tips, tricks en methodieken gaat hij tijdens deze specialisatie-opleiding met jullie delen. Je krijgt supervisie tijdens je intervisie, observaties en coachgesprekken. Tjeerd heeft daarbij maar één doel: jou beter maken als gespreksleider en het vak intervisie binnen de advocatuur naar een hoger niveau tillen.

Inschrijven kan tot 17 september 2023!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Observeren

Je krijgt een persoonlijke trainer die een intervisie komt observeren. Uiteraard geven we geen feedback tijdens de training. Achteraf krijg je een coachgesprek, waarin we 1 op 1 teruggeven waar er voor jouw verbetering ligt.

Supervisie

Je neemt deel aan 3 intervisies waarin we supervisie toepassen. Leren door te doen. Aan de hand van dilemma’s die jij ervaart tijdens jouw intervisies, gaan we met elkaar in gesprek. We combineren dat met supervisie. Dus we leggen de intervisie soms even stil, dan zoomen we uit, geven theorie etc.

Reflecteren

Tussendoor ga je aan de slag met theorie, zelfreflecties en een stukje persoonlijke ontwikkeling. Want een intervisie kan zo diep gaan als jij kwetsbaar durft te zijn.

Locatie
Online

Duur
15 uur (5 dagdelen)

Prijs
€ 1.999,-

Startdatum
Najaar 2023 (o.b.v. datumprikker)